Max Verstappen wint vijftigste Grand Prix na tactisch gevecht in Amerika

Max Verstappen wint vijftigste Grand Prix na tactisch gevecht in Amerika

Max Verstappen heeft de vijftigste Grand Prix van zijn carrière gewonnen. De Nederlandse coureur had een tactisch gevecht met zijn concurrenten in de Amerikaanse Grand Prix.

Verstappen begon de race vanaf de derde startpositie, maar hij werd al snel tweede achter de Brit Lewis Hamilton. Verstappen bleef Hamilton achtervolgen, maar kon hem niet inhalen. Uiteindelijk besloot Verstappen een andere strategie te volgen en stopte hij voor een tweede keer voor bandenwissel.

Door deze tactische zet kwam Verstappen als eerste over de finish. Hij was de enige coureur die twee keer stopte voor bandenwissel, wat hem een voorsprong gaf op de andere coureurs.

De tweede plaats ging naar Valtteri Bottas, gevolgd door Hamilton. Verstappen was de enige Nederlandse coureur in de race en hij heeft daarmee zijn vijftigste Grand Prix gewonnen.

Verstappen heeft nu al meer overwinningen dan alle andere Nederlandse coureurs bij elkaar. Hij is daarmee de meest succesvolle Nederlandse coureur ooit.

Het was een memorabele race voor Verstappen, die nu als eerste Nederlander ooit de vijftigste Grand Prix heeft gewonnen. Hij heeft bewezen dat hij een tactisch gevecht kan winnen en dat hij een waardige vertegenwoordiger is van Nederland in de Formule 1.