FC Twente verliest derby bij Heracles ondanks goal Sem Steijn

FC Twente heeft de derby tegen Heracles Almelo verloren. Hoewel Sem Steijn in de tweede helft de score opende, was het Heracles dat uiteindelijk met 2-1 won.

De wedstrijd begon vrij rustig. Beide teams hadden moeite om kansen te creƫren. Na een half uur spelen kwam Heracles op voorsprong door een doelpunt van Brandley Kuwas.

Na rust kwam FC Twente beter in de wedstrijd. Sem Steijn scoorde na een uur spelen de gelijkmaker. De aanhang van FC Twente hoopte op meer, maar het was Heracles dat uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Na een fout van FC Twente-verdediger Peet Bijen scoorde Cyriel Dessers de winnende goal voor Heracles.

Hoewel FC Twente de derby verloor, was er toch enige opluchting bij de supporters. De ploeg had in de tweede helft een veel betere indruk achtergelaten dan in de eerste helft.

FC Twente staat nu op de achtste plaats in de Eredivisie. De ploeg heeft nog steeds kans om Europees voetbal te halen, maar moet wel goede resultaten blijven behalen.