Excelsior verliest voorsprong tegen PEC Zwolle en gaat achteruit

Excelsior verliest voorsprong tegen PEC Zwolle en gaat achteruit

Excelsior heeft de afgelopen weken een achteruitgang gekend in de competitie. Na een goede start van het seizoen, waarin de Rotterdammers de koppositie in de Eredivisie innamen, lijkt het erop dat ze hun voorsprong op PEC Zwolle hebben verloren.

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag begon het seizoen sterk met een reeks van vier overwinningen op rij. Daarnaast werd er ook nog eens een gelijkspel behaald tegen Ajax. Excelsior leek op weg naar een mooi seizoen, maar de laatste weken is er een duidelijke achteruitgang te zien.

In de afgelopen vijf wedstrijden heeft Excelsior slechts één keer gewonnen. Daarnaast werd er ook nog eens twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Dit resulteerde in een daling in de ranglijst, waardoor Excelsior nu op de vierde plaats staat.

Het grootste probleem voor Excelsior is dat PEC Zwolle de laatste weken beter presteert. De ploeg uit Zwolle heeft in de afgelopen vijf wedstrijden vier keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. Hierdoor heeft PEC Zwolle de koppositie overgenomen van Excelsior en staan ze nu bovenaan de ranglijst.

Excelsior moet nu snel reageren om hun voorsprong op PEC Zwolle te behouden. Als ze dit niet doen, dan zal hun kans op promotie naar de Eredivisie steeds kleiner worden. De Rotterdammers moeten daarom hun spel verbeteren en meer resultaten behalen om hun voorsprong te behouden.