België krijgt nieuwe Justitieminister na aftreden vorige na aanslag Brussel

België heeft een nieuwe Justitieminister na het aftreden van de vorige minister, Koen Geens. Dit komt na een aanslag in Brussel waarbij een politieagent gewond raakte.

De nieuwe Justitieminister is Vincent Van Quickenborne, die al eerder minister was van Justitie. Hij heeft al een lange carrière in de Belgische politiek en is lid van de Open VLD.

Van Quickenborne zal de verantwoordelijkheid op zich nemen om de veiligheid en rechtshandhaving in België te verbeteren. Hij zal ook samenwerken met andere Europese landen om de strijd tegen terrorisme te versterken.

De nieuwe minister zal ook de rechtsstaat versterken door het versterken van de rechterlijke macht en het verbeteren van de toegang tot rechtshulp voor mensen die dat nodig hebben.

Het aftreden van de vorige minister was een gevolg van de aanslag in Brussel, waarbij een politieagent gewond raakte. De aanslag was een schok voor België en heeft geleid tot een herziening van de veiligheidsmaatregelen in het land.

Met de komst van de nieuwe Justitieminister, Vincent Van Quickenborne, hopen de Belgen dat er meer veiligheid en rechtvaardigheid zal komen in hun land. Hij zal ook samenwerken met andere Europese landen om terrorisme te bestrijden en de rechtsstaat te versterken.