Velzeboer teleurgesteld na val op 1.000 meter: ‘Medaille is me door neus geboord’

De Nederlandse schaatser Jeroen Velzeboer heeft zijn teleurstelling uitgesproken na de 1.000 meter op het WK afstanden in Heerenveen. Velzeboer eindigde als vijfde, maar had gehoopt op een medaille. “De medaille is me door de neus geboord”, aldus Velzeboer.

Velzeboer begon sterk aan de race en leek op weg naar een medaille. Maar in de laatste ronde kon hij het tempo niet bijhouden en moest hij genoegen nemen met een vijfde plaats. “Ik had meer verwacht. Ik had echt gehoopt op een medaille, maar helaas was dat niet het geval. Ik had meer kunnen geven, maar ik ben niet tevreden met mijn prestatie”, aldus Velzeboer.

De Nederlandse schaatser was echter wel tevreden met de prestaties van zijn teamgenoten. “Ik ben blij dat we als team zo goed hebben gepresteerd. We hebben allemaal ons best gedaan en dat is belangrijk. We hebben laten zien dat we een sterk team zijn.”

Velzeboer blijft positief en kijkt uit naar de volgende wedstrijden. “Ik blijf positief en ik ga me voorbereiden op de volgende wedstrijden. Ik ben ervan overtuigd dat ik nog steeds in staat ben om medailles te winnen.”