Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen

Feest in Amstelveen loopt flink uit de hand: politie arresteert meer dan twintig mensen

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag hard moeten ingrijpen bij een feest in een partycentrum op een bedrijventerrein in Amstelveen. Agenten hebben minstens twintig mensen opgepakt. Volgens NH Nieuws zijn agenten met stoeptegels bekogeld en zou een persoon met een auto op agenten zijn ingereden.

Na middernacht zouden de eerste meldingen zijn binnengekomen dat iemand gewond zou zijn geraakt aan de Touwslagerij op bedrijventerrein Legmeer. Daar was een vechtpartij ontstaan tussen mensen die naar binnen wilden bij een feest en de beveiliging van het partycentrum.

De situatie was zo onrustig dat de politie besloot de Koninklijke Marechaussee in te schakelen ter ondersteuning. Ook zouden honden en een helikopter zijn ingezet.

De politie werd ingeseind door de beveiligers van het feest, omdat een aantal bezoekers boos werden nadat ze niet naar binnen mochten. De politie kan niet zeggen waarom de bezoekers werden geweigerd. “Maar dit accepteerden zij niet”, stelt de de woordvoerder. “Daarna escaleerde de situatie snel.”

Vernielingen aangericht in wijk naast terrein

De situatie zou volgens de lokale websites Amstelveenz.nl en Aanamstelveen.nl meerdere malen in de nacht opnieuw zijn opgelaaid. Ook in wijk Westwijk, naast het terrein, zouden flinke vernielingen zijn aangericht. De politie zou meerdere relschoppers hebben achtervolgd.

Een woordvoerder van de gemeente Amstelveen bevestigt dat er in de wijk vernielingen zijn gepleegd. Maar voor de rest van de woordvoering verwijst zij naar de politie. Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen komt op korte termijn met een statement over de rellen. Het is niet duidelijk of er iets wordt georganiseerd voor geschrokken buurtbewoners.

Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee meldt dat “het soms gebeurt dat eenheden van ons de politie helpen. Dit gebeurde bijvoorbeeld ook bij illegale coronafeestjes de afgelopen twee jaar. Als wij kunnen helpen, doen we dat altijd.” Er werden zondag drie eenheden ingezet in Amstelveen.