85 Nederlanders teruggekeerd uit Slovenië na noodweer

85 Nederlanders teruggekeerd uit Slovenië na noodweer

Afgelopen donderdag zijn 85 Nederlanders teruggekeerd uit Slovenië na een noodweer. De toeristen waren op vakantie in het land toen hevige regenval en stormen de streek troffen. De Nederlanders werden door de autoriteiten geëvacueerd naar een veiligere plek.

De Nederlanders waren in de regio Kranjska Gora, een populaire bestemming voor wintersport. De plaatselijke bevolking was ook getroffen door de noodweer. Er zijn meldingen van schade aan gebouwen en infrastructuur. Er zijn ook meldingen van overstromingen in het gebied.

De Nederlandse ambassade in Slovenië heeft de Nederlanders geholpen bij hun terugkeer naar Nederland. De ambassade heeft ook contact gehad met de lokale autoriteiten om ervoor te zorgen dat de toeristen veilig thuiskwamen.

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok, heeft de Nederlanders bedankt voor hun geduld en begrip tijdens deze moeilijke situatie. Hij heeft ook de lokale autoriteiten bedankt voor hun hulp bij het terugkeren van de Nederlanders naar huis.

De Nederlandse regering raadt aan om voorzichtig te zijn bij het plannen van vakanties in Slovenië. Ze adviseren om de lokale weersvoorspellingen te volgen en contact op te nemen met de ambassade als er problemen zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat het weer in Slovenië onvoorspelbaar kan zijn en dat er maatregelen genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat reizigers veilig kunnen reizen. De Nederlandse regering blijft toeristen adviseren om voorzichtig te zijn bij het plannen van vakanties in het buitenland.