69-voudig international Babel beëindigt contract bij Turkse laagvlieger Eyüpspor

De Nederlandse voetballer Ryan Babel heeft zijn contract bij de Turkse laagvlieger Eyüpspor beëindigd. De 69-voudig international, die in januari van dit jaar bij de club tekende, heeft besloten om zijn avontuur in Turkije te beëindigen.

Babel, die in december 2019 nog voor Fulham speelde, kwam in januari naar Eyüpspor om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hij speelde in totaal zeven wedstrijden voor de club, waaronder vijf in de competitie. Ondanks dat hij een belangrijke speler was voor de ploeg, heeft hij besloten om zijn contract te beëindigen.

De voormalig speler van onder andere Liverpool, Hoffenheim en Besiktas heeft een lange carrière achter de rug. Hij maakte zijn debuut in het Nederlands elftal in 2005 en speelde sindsdien 69 interlands. Hoewel hij niet meer actief is voor Oranje, blijft hij een van de meest getalenteerde voetballers van Nederland.

Babel heeft nog niet bekendgemaakt wat hij nu gaat doen. Het is echter waarschijnlijk dat hij op zoek gaat naar een nieuwe club. Waar hij precies naartoe gaat is nog onduidelijk, maar er wordt verwacht dat hij binnenkort een nieuwe uitdaging aangaat.