4,5 jaar gevangenisstraf geëist voor poging tot doodslag met zwaar vuurwerk

Vandaag heeft de rechtbank in Rotterdam een 4,5 jaar gevangenisstraf geëist voor een man die verdacht wordt van poging tot doodslag met zwaar vuurwerk. De man, die niet bij naam genoemd mag worden, zou een andere man hebben aangevallen met een zwaar vuurwerkartikel.

De aanklager verklaarde dat de verdachte de andere man had aangevallen met een zwaar vuurwerkartikel dat hij had gekocht bij een winkel in Rotterdam. De aanklager voerde aan dat de verdachte de andere man had willen doden met het vuurwerk.

De verdediging betoogde dat de verdachte niet had geprobeerd de andere man te doden, maar alleen had geprobeerd om hem bang te maken. De verdediging voerde aan dat de verdachte niet wist dat het vuurwerk zo zwaar was en dat hij niet had geweten dat hij de andere man hiermee kon doden.

De rechtbank oordeelde dat de verdachte schuldig was aan poging tot doodslag met zwaar vuurwerk en eiste een gevangenisstraf van 4,5 jaar. De rechtbank benadrukte dat het gebruik van zwaar vuurwerk ernstige gevolgen kan hebben en dat het gebruik ervan niet getolereerd wordt.

De verdachte is inmiddels in voorlopige hechtenis genomen en zal binnenkort terechtstaan voor de rechtbank.