41 Personen van Yogasekte Gearresteerd in Frankrijk wegens Verdenkingen van Misbruik

De Franse autoriteiten hebben 41 personen gearresteerd die verdacht worden van het misbruiken van leden van een yogasekte in Frankrijk. De arrestaties vonden plaats na een onderzoek dat meer dan twee jaar duurde.

De verdachten worden ervan beschuldigd leden van de sekte te hebben misbruikt, gefolterd en bedreigd. De sekte, die bekend staat als de ‘School of the Universal White Brotherhood’, is een spirituele organisatie die zich richt op yoga, meditatie en spirituele ontwikkeling.

De Franse autoriteiten hebben meer dan 100 mensen geïnterviewd en meer dan 400 documenten verzameld als onderdeel van hun onderzoek. Ze hebben ook verschillende locaties in Frankrijk doorzocht, waaronder de hoofdvestiging van de sekte in het zuiden van het land.

De verdachten worden ervan beschuldigd leden te hebben gedwongen om lange uren te werken zonder betaling, te leven in armoede en te worden gedwongen om seksuele handelingen te verrichten. Ze worden ook beschuldigd van het gebruik van psychologische druk om leden te dwingen om hun geld aan de sekte te geven.

De Franse autoriteiten zeggen dat ze de verdachten zullen vervolgen voor misbruik van minderjarigen, seksueel misbruik, mensenhandel, bedreiging en oplichting. De verdachten kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen als ze schuldig worden bevonden.

Het onderzoek naar de sekte is nog steeds gaande en de Franse autoriteiten zeggen dat er meer arrestaties kunnen volgen. Ze roepen ook andere slachtoffers op om naar voren te komen en hun verhaal te vertellen.