320 doden door meerdere aardbevingen in Afghanistan

320 doden door meerdere aardbevingen in Afghanistan

Afghanistan heeft de afgelopen week een aantal zware aardbevingen meegemaakt, waardoor er 320 doden zijn gevallen. De aardbevingen hadden een kracht van 6,2 en 5,7 op de schaal van Richter.

De aardbevingen vonden plaats in de provincie Badakhshan in het noordoosten van Afghanistan. De sterkste aardbeving had zijn epicentrum in de provincie Takhar, die grenst aan Badakhshan. Er zijn meer dan 2000 gewonden gevallen en meer dan 200.000 mensen zijn dakloos geworden.

De Afghaanse regering heeft hulp aangeboden aan de getroffen gebieden. Er is een noodhulpprogramma gestart om de slachtoffers te helpen met voedsel, water, medicijnen en andere levensbehoeften. De regering heeft ook geld toegezegd voor het herbouwen van de verwoeste gebouwen.

De Afghaanse president Ashraf Ghani heeft de internationale gemeenschap opgeroepen om hulp te bieden aan de getroffen gebieden. Hij heeft ook de Afghaanse regering opgeroepen om alle mogelijke middelen in te zetten om de slachtoffers te helpen.

Deze aardbeving is een van de meest verwoestende aardbevingen die Afghanistan ooit heeft meegemaakt. Het is belangrijk dat we de slachtoffers steunen en hen helpen om hun levens weer op te bouwen. We moeten ervoor zorgen dat dit soort tragedies nooit meer gebeuren.