"3000 jaar oude steen tablet onthult veranderingen in het magnetisch veld van de aarde"

“3000 jaar oude steen tablet onthult veranderingen in het magnetisch veld van de aarde”

Een ongelooflijk 3000 jaar oude steen tablet heeft onderzoekers geholpen om de veranderingen in het magnetisch veld van de aarde te onthullen. De tablet, die is gevonden in het oude stadje Uruk in Irak, is een van de oudste bekende documenten die informatie bevat over het magnetisch veld van de aarde.

De tablet is gedateerd op circa 1000 voor Christus en is gemaakt van klei. Het bevat een reeks geometrische symbolen die verwijzen naar de richting van het magnetisch veld op verschillende locaties in de regio. Deze symbolen zijn gebruikt om de richting van het magnetisch veld te bepalen en om de veranderingen in de richting ervan te volgen.

De onderzoekers hebben de gegevens op de tablet gebruikt om de veranderingen in het magnetisch veld van de aarde te bestuderen. Ze ontdekten dat het magnetisch veld in de regio waar de tablet is gevonden, sterk is veranderd sinds 1000 voor Christus.

Hoewel er al langer bekend was dat het magnetisch veld van de aarde verandert, is dit de eerste keer dat er direct bewijs is gevonden dat dit al zo lang geleden al gebeurde. De onderzoekers hopen dat hun ontdekking meer informatie zal verschaffen over hoe het magnetisch veld van de aarde verandert en wat de invloed daarvan is op verschillende aspecten van het leven op aarde.