25 Soedanese burgers gedood na twee dagen van luchtaanvallen

De afgelopen twee dagen hebben luchtaanvallen in Soedan gevolgen gehad voor veel burgers. Volgens de Soedanese burgerbeschermingsorganisatie, de Sudanese Solidariteitsbeweging, zijn er minstens 25 burgers gedood en meer dan 40 gewond geraakt. De aanvallen vonden plaats in de stad El Geneina, in het westen van Soedan.

De aanvallen begonnen op maandag en duurden tot dinsdag. Er zijn verschillende berichten over de oorzaak van de aanvallen. Sommige bronnen melden dat het een reactie is op een aanval van een lokale milities op een dorp. Andere bronnen melden dat de aanval is uitgevoerd door de Soedanese regering om de milities te bestrijden.

De aanval heeft een grote impact gehad op de bevolking van El Geneina. Veel mensen zijn hun huizen ontvlucht en zoeken nu naar veiligheid. Ook zijn er veel mensen die hun familieleden zoeken die tijdens de aanval vermist zijn geraakt.

De Soedanese regering heeft nog geen verklaring afgegeven over de aanval. Er is ook geen informatie over mogelijke maatregelen die worden genomen om de situatie te verbeteren.

Deze aanval is een schokkende herinnering aan het geweld dat veel burgers in Soedan elke dag meemaken. Het is belangrijk dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat dit soort situaties zich herhalen.