23 verdachten van rellen bij geëscaleerd feest in Amstelveen zitten nog vast

23 verdachten van rellen bij geëscaleerd feest in Amstelveen zitten nog vast

Van de 24 mensen die afgelopen weekend zijn opgepakt bij rellen rond een feest in Amstelveen, zitten er maandag nog 23 vast. Eén minderjarige verdachte is vrijgelaten. Dat meldt de politie, die meer aanhoudingen niet uitsluit.

In de nacht van afgelopen zaterdag op zondag liep het uit de hand op bedrijventerrein Legmeer. Dat gebeurde nadat beveiligers zo’n honderd mensen hadden geweigerd op het feest.

Toen die mensen alsnog naar binnen wilden, raakten ze in gevecht met de beveiligers. De politie kwam en daarmee keerde de rust voor even terug.

Later ging het opnieuw mis. Relschoppers bekogelden agenten met stenen, glas en andere voorwerpen. Daarop riepen de agenten de hulp in van collega’s en de marechaussee.

Tijdens de rellen vreesden enkele agenten voor hun leven, liet een woordvoerder zondag weten aan NU.nl. Eén agent raakte gewond, maar maakt het volgens de politie naar omstandigheden goed.

De verdachten zitten vast voor openlijke geweldpleging. De politie roept mensen op aangifte te doen als ze schade hebben aan hun voertuigen door de rondvliegende stenen.