22 en 19 jaar gevangenisstraf geëist voor moord op rapper Boechi

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een zware straf geëist tegen twee verdachten die worden beschuldigd van de moord op de Nederlandse rapper Boechi. De officier van justitie heeft 22 jaar en 19 jaar gevangenisstraf geëist tegen de twee verdachten.

Boechi, een bekende Nederlandse rapper, werd in maart 2019 doodgeschoten in Amsterdam. De twee verdachten worden ervan verdacht dat ze betrokken waren bij de moord. Volgens de officier van justitie was de moord een afrekening tussen criminele groepen.

De twee verdachten hebben de moord ontkend, maar de officier van justitie heeft bewijs gepresenteerd dat hen met de moord in verband brengt. Er is onder meer bewijs gevonden dat de verdachten contact hadden met elkaar vlak voor en na de moord. Ook is er bewijs gevonden dat ze samen op de plaats delict waren.

De rechtbank heeft de twee verdachten vandaag veroordeeld tot 22 jaar en 19 jaar gevangenisstraf. De rechtbank heeft hierbij rekening gehouden met de ernst van de misdaad en het feit dat de twee verdachten eerder al met justitie in aanraking zijn geweest.

De familie van Boechi is blij met de uitspraak van de rechtbank. Ze hopen dat deze zware straf een waarschuwing is voor andere criminelen die denken dat ze ongestraft hun gang kunnen gaan.