2023/2024 Schaatskalender: Belangrijkste Wedstrijden Overzicht

2023/2024 Schaatskalender: Belangrijkste Wedstrijden Overzicht

2023/2024 is een belangrijk jaar voor de schaatswereld. Er staan veel belangrijke wedstrijden op de kalender, waaronder de wereldkampioenschappen, de Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste wedstrijden die in 2023/2024 plaatsvinden.

De wereldkampioenschappen zullen plaatsvinden van 12 tot en met 21 februari 2024 in Heerenveen, Nederland. Deze wedstrijden zijn het hoogtepunt van het seizoen en zullen worden gehouden in de Thialf-baan. Er zullen verschillende onderdelen worden gehouden, waaronder sprint, allround, afstanden en teamsprint.

De Europese kampioenschappen zullen plaatsvinden van 2 tot en met 5 januari 2024 in Heerenveen, Nederland. Ook hier zullen verschillende onderdelen worden gehouden, waaronder sprint, allround, afstanden en teamsprint.

De Olympische Spelen zullen plaatsvinden van 4 tot en met 20 februari 2024 in Milaan, Italiƫ. Er zullen verschillende onderdelen worden gehouden, waaronder sprint, allround, afstanden en teamsprint.

Naast deze grote wedstrijden zijn er ook nog andere belangrijke wedstrijden op de kalender. De World Cup-wedstrijden zullen plaatsvinden in verschillende steden over de hele wereld, waaronder Calgary (Canada), Hamar (Noorwegen) en Salt Lake City (Verenigde Staten). Deze wedstrijden zijn een goede gelegenheid om te oefenen voor de grote wedstrijden.

De KNSB-kampioenschappen zullen plaatsvinden van 19 tot en met 21 maart 2024 in Heerenveen, Nederland. Deze wedstrijden zijn de nationale kampioenschappen van Nederland en er zullen verschillende onderdelen worden gehouden, waaronder sprint, allround, afstanden en teamsprint.

2023/2024 is een belangrijk jaar voor de schaatswereld. Er staan veel belangrijke wedstrijden op de kalender, waaronder de wereldkampioenschappen, de Europese kampioenschappen en de Olympische Spelen. We hopen dat alle schaatsers hun beste prestaties kunnen leveren tijdens deze wedstrijden!