17-jarige veroordeelde mishandelt officier van justitie in Haarlemse rechtbank

In de Haarlemse rechtbank heeft een 17-jarige veroordeelde een officier van justitie aangevallen. De jongen had zich schuldig gemaakt aan een aantal misdrijven, waaronder diefstal en mishandeling.

Het incident vond plaats toen de veroordeelde voor de rechter verscheen om zijn straf te horen. Toen de officier van justitie het vonnis uitsprak, begon de veroordeelde te schreeuwen en te tieren. Hij begon de officier van justitie te bedreigen en sloeg hem uiteindelijk in het gezicht.

De rechter beval de veroordeelde onmiddellijk te stoppen, maar hij luisterde niet. Uiteindelijk moesten beveiligingsmedewerkers ingrijpen om de situatie onder controle te krijgen. De veroordeelde werd gearresteerd en opgesloten in de gevangenis.

De officier van justitie raakte gewond bij het incident, maar gelukkig was de schade niet ernstig. Hij kon naar het ziekenhuis gaan om behandeld te worden voor zijn verwondingen.

Het incident toont aan dat er meer aandacht moet worden besteed aan de veiligheid in rechtbanken. Er moeten meer beveiligingsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet meer voorkomen.