15-jarig Meisje Krijgt Jeugd-TBS en 12 Maanden Cel voor Doodsteken van Snackbar Eigenaar

Een 15-jarig meisje uit Rotterdam is veroordeeld tot jeugd-TBS en 12 maanden celstraf voor het doodsteken van de eigenaar van een snackbar. Het meisje had de snackbarbaas in september 2019 met een mes gestoken, waardoor hij aan zijn verwondingen overleed.

Volgens de rechtbank heeft het meisje de snackbarbaas met opzet gedood. Ze had een mes bij zich toen ze de snackbar binnenkwam en had de intentie om de snackbarbaas te doden. De rechtbank heeft daarom besloten dat het meisje jeugd-TBS krijgt, wat betekent dat ze onder toezicht staat van een gespecialiseerde instelling. Daarnaast krijgt ze ook 12 maanden celstraf.

Het meisje heeft toegegeven dat ze de snackbarbaas heeft gedood, maar ze heeft gezegd dat ze niet wist dat het dodelijk was. De rechtbank heeft dit echter niet aanvaard en heeft haar schuldig bevonden aan moord.

De advocaat van het meisje heeft aangevoerd dat ze lijdt aan een psychische aandoening en dat ze daarom niet verantwoordelijk is voor haar daden. De rechtbank heeft dit echter niet aanvaard en heeft haar schuldig bevonden aan moord.

Het meisje is nu 15 jaar oud en zal de komende jaren onder toezicht staan van een gespecialiseerde instelling. Daarnaast zal ze ook 12 maanden celstraf uitzitten. Het is een tragisch voorbeeld van wat er kan gebeuren als jeugdigen in aanraking komen met geweld.