13.000 inwoners uit Düsseldorf geëvacueerd vanwege gevonden WO II-bom

Düsseldorf, Duitsland – 13.000 inwoners van Düsseldorf zijn vandaag geëvacueerd vanwege de ontdekking van een WO II-bom. De bom werd gevonden tijdens werkzaamheden in de buurt van de stad.

De autoriteiten hebben bekendgemaakt dat de bom een explosief van 250 kilogram is. De bom werd gevonden in een gebied dat ongeveer twee kilometer van het centrum van de stad ligt.

De politie heeft de omgeving afgezet en de inwoners zijn geëvacueerd. De autoriteiten hebben ook bekendgemaakt dat er een evacuatiezone is ingesteld met een straal van 1,5 kilometer rond de bom.

De bewoners worden opgeroepen om hun huizen te verlaten en naar een veilige locatie te gaan. Er zijn verschillende evacuatiecentra geopend waar mensen terecht kunnen.

De autoriteiten hebben ook bekendgemaakt dat er specialisten zijn die de bom zullen ontmantelen. Ze hebben ook gezegd dat de operatie waarschijnlijk enkele dagen zal duren.

De bewoners zijn erg bezorgd over de situatie en hopen dat alles goed gaat en dat er geen ongelukken gebeuren. De autoriteiten hebben ervoor gezorgd dat er voldoende hulp is voor de bewoners, zodat ze zich zo comfortabel mogelijk voelen tijdens de operatie.