114 Doden Bij Bruiloft in Irak Na Raak van Brandbaar Plafond Door Vuurwerk

114 Doden Bij Bruiloft in Irak Na Raak van Brandbaar Plafond Door Vuurwerk

Afgelopen weekend heeft een tragisch ongeluk plaatsgevonden in de Iraakse stad Karbala. Bij een bruiloftsfeest kwamen 114 mensen om het leven toen een brandbaar plafond raakte van vuurwerk dat werd afgestoken.

Volgens de autoriteiten was het vuurwerk dat werd afgestoken te dicht bij het plafond, waardoor het vuurwerk de brandbare materialen raakte. Het plafond vatte vuur en verspreidde zich snel door de zaal.

De meeste slachtoffers stikten in de rook die door de zaal verspreidde. Er waren ook slachtoffers die gewond raakten door het vuur. Er zijn meer dan 200 mensen gewond geraakt bij het ongeluk.

De Iraakse premier Mustafa Al-Kadhimi heeft een nationale rouwdag afgekondigd om de slachtoffers te herdenken. Hij heeft ook een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeluk.

Het ongeluk is een triest voorbeeld van hoe gevaarlijk vuurwerk kan zijn als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. Het is belangrijk dat mensen er altijd rekening mee houden dat vuurwerk gevaarlijk kan zijn en dat het op een veilige manier moet worden gebruikt.